Studio TiT Пятница, 17.05.2024, 06:27
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Категории раздела
Кросворды [0]
християнські кросворди, біблійні кросворди,
Стихи на рождественскую тематику [42]
Рождество, стихи, Новый год
Пасхальные стихи [52]
Воскресение Христово, стихи для праздничных выступлений
Рождественские сценки [15]
Декламации, Прологи, Рождество в церкви
Пасхальные сценки [8]
Воскресение Христово, Праздник в церкви
Стихи на день Благодарения [12]
Жатва,
Детские песни [0]
слова детских христианских песен
Разные стихи [11]
детские стихи на разную тематику

Кнопки сайтов
Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ идео современность дети рассказы музыка воскресная школа Мп3 обои відпочинок, недільна школа, конкурси, новини свідчення мр3, кросворди, сканворди, фото блог, цікаві і унікальні статті, факти, християнський форум, чат Христианское Видео и mp3 OnLine

Главная » Статьи » Воскресная школа » Рождественские сценки

Живі пісні

АВТОР 1: Любі друзі! Ми всі радіємо,коли приходить Різдво. Радіємо подарункам,снігу,канікулам,а ще – різдвяним пісням. Радісним,благословенним,хвилюючим. І здається,що всі вони написані спеціальноидля нас,для нашого зібрання і нашої церкви. Ми навіть не задумуємся над тим,що написані вони сто,двісті,а деякі і триста років тому,тому що вони й досі не втратили своєї свіжості і краси.

          Ми всі дуже добре знаємо і любимо співати пісню «Тиха ніч!». І історія написання цієї дуже відомої  пісні теж дуже цікава. Відбулася ця історія в далекому 1818 році напередодні Різдва.

 

АВТОР 2: Взимку 1818 року зіпсувався старий церковний орган у селі Оберндорф,яке знаходилося в Німеччині. Молодий пастор церкви Йосип Моор попросив відомого майстра Карла Маухера допомогти йому.

 

ПАСТОР: Шановний пане,нам дуже потрібно якнайшвидше відремонтувати інструмент,тому що скоро Різдво.

 

МАЙСТЕР: Я дуже добре розумію вас,але маю дуже багато замовлень,і не встигну цього зробити. Вибачте,мені дуже шкода.

 

ПАСТОР: Що ж мені робити? У мене  вже підготовлена програма! Боже,допоможи мені!

 

АВТОР 2: Засмучений пастор Моор вирішив шукати допомоги в старого вчителя і органіста Франца Грубера,що мешкав у сусідньому селі Дрисдорфі.

 

ПАСТОР: До свята залишилося лише 2 дні,можливо,Грубер щось мені порадить.

 

АВТОР 3: По дорозі молодий пастор відвідав ще одного хворого,затримався там і тому до сусіднього села він наближався,коли вже темніло. І раптом,за поворотом дороги,він побачив все село,яке світилося тихими вечірніми вогнями. І це невелике село нагадало йому далекий Вифлиєм,а зорі,здавалося,раділи великій таємниці,що сталася тієї святої ночі. Йосип Моор вражений зупинився.

 

ПАСТОР: В таку ж ніч сталося диво – Ісус народився! О,як би мені хотілося передати людям радість тієї святої ночі!

 

АВТОР 2: Тут же,в дорозі,народилися перші слова знаменитої пісні:

 

ПАСТОР: Тиха ніч,дивна ніч! Все дріма,лиш не спить,

                 Благоговіє подружжя святе,

                 Дивного Сина послав Бог-Отець.

                 Радістю серце горить!

                 Радістю серце горить!

 

АВТОР 2: Коли пастор прийшов до старого вчителя і розповів про благословенні хвилини,які щойно пережив,той сказав:

 

ВЧИТЕЛЬ: Йосипе,про це слід обов’язково написати пісню. Швидше дописуй слова,а я,з Божою допомогою,напишу мелодію.

 

АВТОР 2: Вже на ранок другого дня Йосип Моор закінчив слова,а всього лише через кілька годин по тому Франц Грубер написав мелодію.

               Як чудесно Бог усе влаштував! Ще навіть лишилося трошки часу,щоб розучити пісню з дітьми-школярами.

 

АВТОР 3: Святкове богослужіння пройшло незвично тихо,орган мовчав. Після проповіді пастор з групкою дітей вийшли на сцену,а Франц Грубер взяв декілька акордів на гітарі,і полилися звуки: «Тиха ніч,дивна ніч!» Це був момент справжньої радості. Затамувавши дихання,слухачі ловили прості слова пісні і хотілося слухати їх знову і знову.

 

АВТОР 2: Після служіння до вчителя Грубера підійшов старий рибак,сердечно потис йому руку і сказав:

РИБАК: Я ви все добре зробили,пане вчителю! Нам,простим людям,не часто доводиться слухати щось подібне. Цю пісню люди будуть співати навіть тоді,коли вже на світі не буде нікого із нас. Можете бути певні!

 

АВТОР 2: Ці слова виявилися пророчими. Пісня поширилася по країні,а пізніше і по всьому світові. Роки,що пройшли,не тільки не стерли,але ще більше поширили цю просту пісню,яка наповняє душу святою і урочистою радістю. Вона прийшла і до нашого міста. І через багато років,коли нікого з нас вже не буде на землі,тут зберуться люди і буде лунати ця пісня: !Тиха ніч,дивна ніч!»…

 

АВТОР 1: Але не тільки «Тиха ніч!» має цікаву історію свого виникнення. Є ще багато різних пісень,які були написані сотні років тому. Багатьох з них нам не відомі автори,але однієї,теж різдвяної пісні,відома нам історія. Це пісня «Повний благосні!».

 

АВТОР 2: Автор цієї пісні народився у 1768 році в сім’ї бідного перукаря в місті Данцигу тепер це Гданськ у Польщі. . Коли йому було десять років,батько забрав його зі школи,щоб він допомагав йому в роботі. Батько змалку вчив його молитися і читати Біблію. Віра в Бога жила в його серці з дитинства і в майбутньому він хотів стати пастором. Але під час навчання він розчарувався в обраному шляху і відійшов від Бога. Незабаром в його життя прийшли тяжкі випробування,під час епідемії померли всі його діти. В тяжких випробуваннях прийшло прозріння в його життя і він навернувся до Бога. Вони з дружиною приймали до себе всіх дітей,які залишилися сиротами після війни,і в цьому він знайшов своє покликання – спасати дітей не тільки від голоду і хвороби,а ще донести до них добру вістку про велику Божу любов. Він написав для цих дітей багато пісень. Одна з пісень,яку він написав на Різдво,їм так сподобалася,що вони запам’ятали її з другого разу і постійно співали.

Це була пісня «Повний благосні,щастя й радості!» І цю пісню співали не тільки діти ,згодом ця пісня рознеслася по всьому світу. Ім’я автора цього чудового гімну – Йоганнес Фальк.

 

АВТОР 1: Виявляється, роки безжальніші до людей,ніж до їхніх справ. Давно уже відійшли у вічність Йосип Моор і Франц Грубер,але світ із натхненням співає «Тиху ніч»,давно у вічності Йоганнес Фальк з дружиною,але ми любимо співати «Повний благосні»,відійшли у вічність багато авторів чудових гімнів,які ми співаємо. Пройдуть роки,можливо  ми всі відійдемо у вічність,але всі ці пісні житимуть у людських серцях,житимуть стільки,скільки житиме церква,тому що в цих піснях

оспівується наш Великий Всемогутній Бог,який подарував для всього людства найдорожчий подарунок – Свого Сина Ісуса Христа,в якому всі грішні люди отримали надію на вічне життя з Ним у небі.

                     Давайте встанемо і всі разом заспіваємо : « Повний благосні,щастя й радості!

                                                                                               Благодатний цей день Різдва!»

Категория: Рождественские сценки | Добавил: TIT (22.11.2011)
Просмотров: 1298 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Воскресная школа

Посещаемость

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Погода

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • Недільна школа
  • Библия онлайн
  • Инструкции для uCoz
  • Христиане Радивилова

  • мп3

    Copyright MyCorp © 2024